З 13 по 15 березня святині Всеукраїнської хресної ходи перебували в Кафедральному Соборі м. Хмельницький.

Після уставного вечірнього богослужіння сонм духовенства Хмельницької єпархії зустрів святині. Не зважаючи на те, що це буденний день Собор був повністю наповнений вірянами. На ранок святкову Божественну Літургію очолив керуючий Хмельницькою єпархією Високопреосвященніший Віктор архієпископ Хмельницький та Старокостянтинівський. Протягом всього дня до Собору постійно йшов народ Божий, дякуючи Богу, просячи духовної підтримки народу України, благаючи про справедливий мир та перемогу наших.

Другий етап Всеукраїнської хресної ходи

Другий етап Всеукраїнської хресної ходи став дуже насиченим: Почаївська Лавра-Кременецький монастир-Тернопіль-Банченський та Боянський монастирі. Особливий дух молитви у Почаєві, яку очолив намісник Лаври митрополит Володимир. Прониклива та душевна молитва з матушками та парафіянами у Кременці. Акафіст Богородиці на розспів з народом та колінопреклонна молитва на чолі з митрополитом Сергієм у Тернополі. Сугуба монашеська молитва у Банченах і одразу з дітьми-вихованцями у Молниці. Повний храм вірян у Боянах і Гімн Богородиці свт. Нектарія Егинського. Тисячі вірян Української Православної Церкви духовно приєдналися до цієї важливої духовної справи. Молитва лине до Небес. Це і є Православʼя: любов та милосердя, завдячуючи Богу, обʼєднує вірян, робить їх духовно міцними та надихає на вже близькі Великопісні труди.

Всеукраїнська хресна хода пройшла землями де формувалась Українська державність

Всеукраїнська хресна хода пройшла землями де формувалась Українська державність часів Київської Русі. Святині відвідали Зимненський монастир де молився ще сам рівноапостольний князь Володимир і подарував особисту ікону Богородиці, яка є головною святинею обітелі. На ранок було відслужено Божественну Літургію в Кафедральному Соборі м. Володимира, яку очолив керуючий єпархією Високопреосвященніший Володимир митрополит Володимир-Волинський та Ковельський. Собор було збудовано в 1156-60 рр. князем Мстиславом, а біля Собору поховано князя Романа Мстиславовича.

Хресна хода в Рівненській єпархії

Рівненська єпархія зустріла святині Всеукраїнської хресної ходи не лише урочисто на чолі з правлячим архієреєм Високопреосвященнішим архієпископом Піменом, а ще й невщухаючим потоком вірян, які приїздили вклонитися святиням. Навіть, коли прийшов час проводжати святині потік не закінчувався і хресна хода затрималась ще на півгодини, допоки всі не встигли приклонитись та помолитись.

Хресна хода у м.Житомир

09 березня Всеукраїнська хресна хода рушила до Кафедрального Собору міста Житомир де духовенством Житомирської єпархії було відслужено молебень з молитви Господу про мир та перемогу над загарбником, Богородиці та угодникам Божим, частки мощей яких прибули: рівноапостольному князю Володимиру, мученику Віктору та праведному Петру Калнишевському.

Розпочато другий етап Всеукраїнської хресної ходи.

09 березня святковою Літургією та молебнем в київському храмі на честь Всіх святих воїнів почався другий етап важливої духовної справи, яку благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Онуфрій Митрополит Київський та всієї України задля духовної підтримки не тільки вірян УПЦ, а всього Українського народу, особливо захисників України. Віримо в те, що Господь не залишить наш народ Своєю ласкою і дарує нам справедливий мир та перемогу.

Всеукраїнська хресна хода за мир та перемогу України відвідала міста Чернігів та Ніжин

Перший етап Всеукраїнської хресної ходи завершено молитвою у Чернігові та Ніжині. Духовенство та віряни Чернігівщини духовно приїднались до хресної ходи. Також відбулись зібрання місцевого духовенства, на яких було обговорено питання реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому та боротьби з незаконними діями проти Української Православної Церкви