Відбувся черговий щорічний з’їзд духовенства, яке несе послух в організації та координації духовної та волонтерської підтримки вірян в лавах Сил Оборони України.

По благословінню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви, під головуванням митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, на запрошення архієпископа Рівненського і Дубенського Пимена, в Городоцькому Свято-Миколаївському монастирі відбувся черговий щорічний з’їзд духовенства, яке несе послух в організації та координації духовної та волонтерської підтримки вірян в лавах Сил Оборони України.
Традиційно засідання почалось з Божественної Літургії, яку очолив Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин в співслужінні з головними військовими єпархіальними священиками та священниками-волонтерами.

За богослужінням просили Бога про мир та перемогу, благословення захисникам України на захист рідної землі. Молитовно помʼянули наших полеглих воїнів та всіх загиблих від російської агресії.

Збори були присвячені темі психологічної реабілітації та допомоги військовослужбовцям, ветеранам, пораненим героям, членам їх сімей та родин. Червоною ниткою звучала тема особливої опіки, яку потребують вдови, осиротілі матері, сироти. Священнослужителі мали змогу не тільки прослухати теоретичні знання, але і практично попрацювати над їх засвоєнням. У цьому особливо допомогли практикуючі кризові психологи Олена Шторм і Маргарита Перзеке. Також особливо цікавою стала тема діяльності волонтерських організацій в сучасних умовах, котрими поділилися священники з Волині-протоієрей Володимир Літвинчук, архімандрит Нифонт (Омельчук), протоієрей Стефан Ярема разом з однодумцями. Захід завершився відвідуванням Різдво-Богородичного Білівського монастиря, де разом з ігуменею Алефтиною (найстарша за віком настоятелька монастиря в УПЦ) звершили молитву перед особливо-шанованою іконою Пресвятої Богородиці “Віднайдення загиблих” за всіх безвісти-зниклих воїнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *